Hisseleri borsada işlem görüyor: Türkiye’nin inşaat devi iflasın pençesinde

1997 yılında kurulan ve 26 yıldır hisseleri borsada işlem gören Türkiye’nin en büyük inşaat şirketlerinden Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, mali darboğaza girdi. 

Çok sayıda toplu konut projesine imza atmış şirket, bugüne kadar farklı şehirlerde apartmanlar, AVM’ler, tatil köyleri ve iş merkezleri inşa etmesiyle biliniyor. Buna karşın şirket, Innovia 4 projesinde yaşadığı çeşitli imar sorunları ile iflasın pençesine gelmiş durumda. Çok sayıda müşterinin şirket aleyhine dava açması sonucunda mahkemeler, 640 dairenin iadesine karar verirken, bu durum nedeniyle finansal zorluk yaşayan şirket konkordato başvurusunda bulundu. 

‘AMAÇ 16 MİLYAR TL’LİK ÖZ VARLIKLARI KORUMAK’

Binlerce müşteri tarafından açılan ‘iflas istemli alacak davası’ nedeniyle tehdit altında bulunduklarını belirten Yeşil GYO, 16 milyar liralık öz kaynaklarını korumak için konkordato başvurusunda bulunarak, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) bir açıklama yayınladı. 

Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklama şu şekilde:

“Innovia 4 projesi ile ilgili yaşadığımız imar sorunları nedeni ile şirketimiz çok mağdur olmuş, müşterilerin dairelerini iade etme talepleri karşılığında 640 daire geri alınarak müşterilerin alacakları faizi ile iade edilmiş ve şirketimizin nakit kaynakları çok ciddi manada eksilerek şirketi ve tüm diğer muhataplarını da zor duruma düşürmüştür.

Müşteriler iflas istemli alacak davası açmakta ve şirketimizi iflas etme tehdidi altında tutmaktadır. Şirketimizin 16 milyar TL öz varlıklarını korumak, müşterilerin alacaklarını makul bir vadeye yayarak ve Innovia 4 inşaatını tamamlayarak şirketimizi bu güç durumdan sorunsuz bir şekilde geçirmeyi hedeflemekteyiz.

Bu kapsamda; Konkordato talepli başvurumuza Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi 2025/113 E. sayılı dosya ile 05/02/2025 tarihinde bu tarihten itibaren üç ay geçici mühlet verilmiş, geçici Konkordato komiserleri görevlendirilmiş ve tedbir kararlarına hükmolunmuştur.

Devam eden süreçte şirket faaliyetlerinin aksamaması, nakit akışın düzenli hale getirilmesi amacıyla gerekli hassasiyet ve hedeflenen noktaya ulaşılması adına tüm çabalar gösterilecektir.”

AÇIKLAMA SONRASI HİSSELER ÇÖKTÜ

Söz konusu gelişmeler, şirketin hisse fiyatlarının da dip yapmasına neden oldu. Çarşamba gününe 8 lira 23 kuruştan başlayan YGYO hisselerinin fiyatı, aynı gün içinde 7 lira 77 kuruşa kadar geriledi. Geçtiğimiz yıl hisseleri 15,59’a kadar ulaşan şirket, yalnızca bir yılda yarı yarıya erimiş durumda. 

Related Posts

AB’nin nüfusu 450 milyonu aştı

Eurostat verilerine göre Avrupa Birliği’nin toplam nüfusu 2025 itibarıyla 450,4 milyona ulaştı. Almanya en kalabalık üye ülke olurken, Malta ve Lüksemburg en az nüfusa sahip ülkeler olarak öne çıktı.

Ankara’da 9 jeotermal ve mineralli su sahası ihaleye çıkıyor

Beypazarı, Çubuk, Çamlıdere ve Ayaş ilçelerinde bulunan 9 arama sahası, 24-25 Temmuz’da açık teklif usulüyle ihale edilecek.

Kapora dolandırıcılarının kullandığı 3 tehlikeli tuzak: Siz de hedef olabilirsiniz

İnternetten yapılan ev ve tatil kiralamalarında kapora tuzağı büyüyor. Sahte ilanlar ve güven vermeye çalışan dolandırıcılar, özellikle yaz aylarında harekete geçiyor. Uzmanlar uyarıyor: “Kandırılmamak için ödeme yapmadan önce bu adımları mutlaka uygulayın!”

Araplara mücevher satışı zirveye çıktı! Çorum ikinci sırada yer aldı

Türkiye, 2025’in ilk yarısında ihracat artışında en büyük sıçramayı Birleşik Arap Emirlikleri’ne yaptı. BAE’ye dış satım yüzde 64,5 artarak 3,3 milyar dolara ulaşırken, mücevher sektörü başı çekti.

Petrolde yatay seyir -9 Temmuz 2025

Petrol fiyatları güne yatay seyirde başladı. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 69,47 dolardan işlem görüyor.

ATM’den nakit çekimi ve para yatırmada limitler değişti: Hangi bankada limit ne kadar oldu?

Bankalar belli dönemlerde ATM’ler üzerinden yapılan nakit çekimi ve para yatırma limitlerini güncelliyor. Bankalarda para yatırma limitleri bir kez daha değişti. İki banka limiti 185.000 TL’ye kadar yükseltti.