TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu İTÜ ve Koç Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, yapay zekanın kazanımlarına yönelik atılacak adımların belirlenmesi, bu alanda hukuki altyapının oluşturulması ve yapay zeka kullanımının barındırdığı risklerin önlenmesine ilişkin tedbirlerin belirlenmesi amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) ve Koç Üniversitesi’ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Fatih Dönmez, “Yapay Zeka Araştırma Komisyonu olarak meclisimizde ilgili tarafları dinliyoruz ve hem de yerinde incelemeler yapıyoruz. Altyapı ve etik konusu bizim de üzerinde tartıştığımız bir konu. Araştırma komisyonumuzda sonuç raporunda tabii ülkemizin, vatandaşlarımızın yararına olabilecek hususların altını çizmek olduğu kadar muhtemel olabilecek potansiyel delillerin de değerlendirilmesi lazım” dedi.

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) yapay zekanın kazanımlarına yönelik çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Fatih Dönmez ile birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal ve meclis komisyon üyeleri katılırken, Koç Üniversitesi’ndeki ziyarete Koç Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Metin Sitti ve meclis komisyon üyeleri katıldı. Programın ardından KUACC-İleri Hesaplama Merkezi ve KUISAL-Yapay Zeka Merkezi ziyaret edildi.

‘ALTYAPI VE ETİK KONUSU ÜZERİNDE DURDUĞUMUZ BİR KONU”

Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Fatih Dönmez, “Bu ekosistemi kurarken hani Türkiye’deki öncelikli tabii, Türkiye’deki bu alandaki ihtiyaçları karşılamak ama bunda da yetinmemek lazım, yani küresel pazardan da pay alıyor olmamız önemli. Yapay zeka yazılım ve hizmet sistemlerinde bir sıralama yaptınız aslında, kritik bir sıralamaydı. Orada sanki biraz daha hazır platformlar üzerinde özelleştirilmiş uygulamaların daha rekabetçi olabileceğimiz izlenimini edindim” dedi.

Dönmez, “Bu işin yakıtı, hocamın da dediği gibi güvenilir veriye erişmek gerekiyor ama bir taraftan da kişisel verileri korumamız gerekiyor. Çevre doğa, çevre ve sanayi arasında kullandığımız bir tabir var. Şimdi tam buraya oturacak, koruma kullanma dengesi deriz; özellikle sivil mühendislik alanlarındaki yapılarla ilgili olarak. Tabii insanoğlunun bir o malzemeye de ihtiyacı var, onu kullanması gerekiyor. Onun için yeri geliyor madencilik yapıyoruz, fiziksel olarak şimdi burada da aslında bir veri madenciliği yapacağız anlaşılan. Yapay Zeka Araştırma Komisyonu olarak meclisimizde ilgili tarafları dinliyoruz ve hem de yerinde incelemeler yapıyoruz. Altyapı ve etik konusu bizim de üzerinde tartıştığımız bir konu. Araştırma komisyonumuzda sonuç raporunda tabii ülkemizin, vatandaşlarımızın yararına olabilecek hususların altını çizmek olduğu kadar muhtemel olabilecek potansiyel delillerin de değerlendirilmesi lazım” diye konuştu.

Related Posts

MHP’li başkan isyan etti: Vallahi billahi çaresiziz! Devlet nerede?

Gümüşhane Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, belde de bulunan çimento fabrikasının çevre kirliliğine neden olduğunu belirterek, “Devlet ne için var insan için var ama bunlar insanları öldürmek için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Donald Trump kritik üç günü işaret etti: En önemli duyurulardan biri olacak

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Mayıs’ta Orta Doğu turuna çıkacak. Söz konusu tur hakkında, Kanada Başbakanı Mark Canvey ile Oval Ofis’te yaptığı görüşmede bilgi verdi. TRUMP KRİTİK ÜÇ GÜNÜ İŞARET ETTİ Trump, açıklamasında, “Suudi Arabistan, Birleşik …

İş insanı Pınar Eczacıbaşı yaşamını yitirdi

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD) Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucu Başkanı Pınar Eczacıbaşı hayatını kaybetti.

Bakanlık marketlerde satılan 10 bal markasını ifşa etti

Bakanlık, halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş gıda ürünlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. 5 Mayıs itibarıyla güncellenen “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” ve “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesini kamuoyuyla paylaşıldı. Özellikle e-ticaret platformları ve zincir marketlerde satılan bazı bal markalarında hile tespit edildiği açıklandı.

“O mahur beste çalar Müjgan’la ben ağlaşırız”

İzmirli şair Attila İlhan’ın unutulmaz şiiri Mahur Beste, derin bir acının ve kaybın yansımasıdır. Şiirin hikayesi, İlhan’ın 6 Mayıs 1972 sabahı, Karşıyaka’daki evinde antika radyosundan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edildiğini öğrenmesiyle başlar.

Başkentte alarm: Moskova’da havalimanları İHA saldırıları nedeniyle kapatıldı

Başkentte alarm: Moskova’da havalimanları İHA saldırıları nedeniyle kapatıldı