Google Mesajlar’a yeni özellik: Hassas içerik uyarıları

Google Mesajlar Güvenlik Özelliği ile Güçleniyor

Teknoloji devi Google, popüler mesajlaşma uygulaması Google Mesajlar için yeni bir gizlilik ve güvenlik özelliği üzerinde bir süredir çalışıyordu.

Geçtiğimiz yıl duyurulan ve şubat ayında kullanıma sunulacağı vadedilen bu özellik, bazı gecikmelerin ardından nihayet beta sürümü kullanıcılarıyla buluşmaya başladı.

Bu yeni özellik, “hassas içerik uyarıları” olarak adlandırılıyor ve temel amacı, kullanıcılara gönderilen potansiyel olarak müstehcen veya çıplaklık içeren görüntüleri, kullanıcı görmeden önce tespit edip bulanıklaştırmak.

Sistem, bir fotoğrafın hassas içerik barındırıp barındırmadığını algılayarak otomatik olarak gizliyor.

Özellik Nasıl Çalışıyor

Kullanıcı, bulanıklaştırılmış bir görüntüyle karşılaştığında çeşitli seçeneklere sahip oluyor. İsterse görüntüyü görüntülemeyi seçebilir, göndereni engelleyebilir veya uyarının neden gösterildiği hakkında daha fazla bilgi alabilir.

Görüntüyü görmeye karar veren kullanıcılar için, sonrasında tekrar bulanıklaştırma seçeneği sunulması da düşünceli bir detay olarak öne çıkıyor; bu, telefonu başkasına verirken istenmeyen sürprizlerin önüne geçmeyi sağlıyor.

Özellik sadece gelen mesajlar için değil, giden mesajlar için de çalışıyor; hassas olarak algılanabilecek bir görüntüyü göndermeye veya iletmeye çalıştığınızda, Google Mesajlar bir uyarı göstererek ne paylaşmak üzere olduğunuzu bildiriyor ve göndermeden önce onayınızı istiyor.

Bu özelliğin en önemli yönlerinden biri, tüm tespit ve analiz işlemlerinin tamamen kullanıcının cihazında gerçekleşmesi.

Android’in SafetyCore sistemi sayesinde, görüntü analizleri veya bu analizlerin sonuçları hiçbir şekilde Google’ın sunucularına gönderilmiyor, böylece kullanıcı gizliliği en üst düzeyde korunuyor.

Şu an için bu özellik yalnızca fotoğraflar için geçerli ve videoları kapsamıyor. Ayrıca, yalnızca Google Mesajlar gibi uyumlu uygulamalar tarafından talep edildiğinde devreye giriyor.

Hassas içerik uyarıları özelliği, yetişkin kullanıcılar için varsayılan olarak kapalı durumda bulunuyor ve isteğe bağlı olarak ayarlar menüsünden aktif edilebiliyor.

Ancak, denetlenen hesaplara sahip gençler için bu ayar kilitli ve ebeveyn kontrolü Family Link uygulaması üzerinden sağlanıyor.

Related Posts

Samsung satışa sundu! İşte yapay zeka destekli yeni Smart Monitör M9’un özellikleri

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 32 inç boyutundaki Smart Monitör M9, seride ilk kez kullanılan QD-OLED paneliyle yüksek kontrast ve canlı renkler sunuyor. “Samsung OLED Safeguard+”, yanma riskini azaltmak için tasarlanan tescilli soğutma …

Türk akademisyenden büyük başarı! Arılardan ilham aldı NATO’dan ödülü kaptı

AKSARAY / METİN KURT Dünyanın dört bir yanından 80’e yakın firmanın katıldığı ve savunma-güvenlik alanlarında çığır açan yenilikçi projelerin değerlendirildiği “NATO Innovation Hackathon 2025” yarışması kapsamında STRIKE isimli İHA modülü …

Windows 11’de yeni dönem: Bilgisayarınız kuş gibi hafifleyecek

Windows 11 önümüzde günlerde sunmayı planlandığı yeni özellik dikkat çekti. Söz konusu özellikle beraber artık ön yüklü uygulamalar rahatlıkla isteğe bağlı kaldırılabilecek.

Microsoft’tan yeni işten çıkarma dalgası: 9.100 kişi daha işsiz kalıyor

Geçtiğimiz günlerde işten çıkarmalar yapabileceği konuşulan Microsoft için beklenen gün geldi. Konuşulan rakamlar ise tahminlerin çok ötesinde. Bazı stüdyolarını kapatan Microsoft, 9.000’den fazla kişinin iş akdini sonlandırıyor.

Yapay zekayla gelen kişiselleştirilmiş eğitim devrimi

Eğitim dünyası, yapay zeka (YZ) teknolojilerinin sunduğu imkanlarla köklü bir dönüşümün eşiğinde. Öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış öğrenme deneyimleri sunan kişiselleştirilmiş eğitim, YZ’nin rehberliğinde sınıf ortamlarını yeniden …

Büyük tehlikeye 2 yıl kaldı: ‘Ay’a çarpması beklenen dev asteroit, Dünya yörüngesini parçalayabilir’

Bilim insanları, 2032 yılında Ay’a çarpma ihtimali artan asteroid 2024 YR4’ün, Dünya yörüngesindeki uydular için büyük risk oluşturabileceğini açıkladı. Asteroit çarpması sonrası oluşabilecek enkaz bulutu, onlarca yıllık uydu çarpışma yoğunluğunu sadece birkaç günde yaşatabilir.