SGK uzmanı tarih verdi: SGK- Vergi borçlarına yapılandırma yolda

Yapılandırma Yasaları Sürekli Hale Geldi: İşte Beklentiler

Yedi yıl içerisinde yılda altı kez çıkarılan borç yapılandırma yasaları, kamu alacaklılarının tahsiline geçici de olsa nefes aldırmıştı. SGK uzmanı İsa Karakaş Türkiye Gazetesi’nde yazdığı köşe yazısında, bu düzenlemelerin artık geçici olmadığını ve neredeyse her 1-2 yılda bir yapılandırma beklentisinin rutin hale geldiğini belirtti. En son 2023 yılı Mart ayında yürürlüğe giren yapılandırmanın ardından, iş dünyası ve bireyler yeni bir düzenleme talebinde bulunuyor.

KOBİ’lerden Bağ-Kur’lulara Herkes Yeni Düzenleme Bekliyor

Yapılandırma talebinde bulunanlar arasında borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur’lular, KOBİ’ler, esnaf-sanatkârlar ve serbest meslek erbabı öne çıkıyor. Faiz oranlarındaki yükseliş, finansmana erişim zorlukları ve artan gecikme zamları, vatandaşları zor durumda bırakıyor. Bu nedenle, hem sosyal güvenlik sistemi için hem de vatandaşların ödeme kolaylığı için yeni bir düzenleme gereklidir.

Yapılandırmanın vatandaşlar lehine olduğu kadar, devlet gelir politikası açısından da önemlidir. Kesinleşmiş kamu alacaklarının tahsilatındaki artış, Orta Vadeli Program’ın hedeflerine ulaşmasını kolaylaştıracaktır.

Emeklilik Yolu Açılabilir

Geçmişte sigortalılığı durdurulan Bağ-Kur’lular için yapılan “ihya” düzenlemeleri büyük fırsatlar sunmuştu. Geçmiş yapılandırma sayesinde binlerce kişi emekli olma şansı yakalamıştı. Karakaş, yeni bir yapılandırma ile benzer bir fırsatın tekrarlanabileceğini söylüyor.

2025 Son Çeyrek Önemli

Merkez Bankası’nın yıl sonundaki faiz indirimi beklentisiyle birlikte kamu borçlarına ilişkin yapılandırma yasasının 2025’in son çeyreğinde çıkarılması olasılığı yüksektir. Karakaş, bu yönde çalışmaların başladığını ve kamuoyunun hazırlıklı olması gerektiğini ifade ediyor. Türkiye’nin terörden arındırılmış sürece girdiği takdirde, ekonomiye odaklanılacağını ve gelir adaletsizliğini azaltacak adımların atılacağını öngörüyor.

Related Posts

Bugünden itibaren her binada zorunlu oldu

Yeni yapılacak konutların enerji performansına ilişkin kriterlerde köklü değişiklikler içeren Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki yenilikler, bugün itibarıyla ruhsat alacak tüm binalar için geçerli olacak.

Yoksulluk sınırı 85 bin TL’yi aştı!

TÜRK-İŞ haziran ayı açlık sınırını açıkladı. Buna göre, haziran ayında açlık sınırı asgari ücretin 4 bin lira üstüne çıkarak 26.115 TL’ye, yoksulluk sınırı 85.066 TL’ye yükseldi.

Erdoğan: Türkiye’nin gıpta ile takip edilen büyüme hikayesi ihracatçılarımızın özverili çabaları ile yazılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin gıpta ile takip edilen büyüme ve kalkınma hikayesi ihracatçılarımızın özverili çabaları ile yazılıyor” dedi.

Akaryakıtta gece yarısı fiyat değişti: Motorine zam geldi

Brent petrol fiyatlarında süren dalgalanma akaryakıt piyasasını sarsmaya devam ediyor. 28 Haziran itibarıyla motorine 1,14 TL zam geldi. Zamla birlikte motorin fiyatı birçok kentte yeniden 50 TL sınırını aştı. Güncel akaryakıt fiyatları İstanbul, Ankara ve İzmir’de farklılık gösteriyor.

400 bin TL’nin geri ödemesi uçtu: Faiz fırtınası kredileri vurdu

Araç sahibi olmanın giderek zorlaştığı bu dönemde, otomobil almak isteyen binlerce vatandaş, artan fiyatlar karşısında çözümü bankaların taşıt kredilerinde arıyor. Ancak, yükselen faiz oranları kredi maliyetlerini adeta zirveye taşıdı. Sıfır ve …

İSKİ’den “tasarruf” çağrısı: İstanbul’un su rezervleri risk altında

İSKİ’den yapılan açıklamada, kentte günde ortalama 3 milyon 500 bin metreküp standartlara uygun içme ve kullanma suyu temin edildiği kaydedildi. İstanbul’a su sağlayan barajların ortalama doluluk oranının yüzde 67,39’a düştüğü aktarılan açıklamada …