Uzmanı uyardı: ‘Klima bakterisi zatürreye yol açabilir’

Birengel: Klima Kullanımına Dikkat Edilmeli!

Birengel, klima maruziyetine bağlı sağlık sorunlarına ve yaz aylarında artan enfeksiyon hastalıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yaz mevsiminde artan klima kullanımının vücuda olan etkilerine dikkat çeken Birengel, ani sıcak-soğuk geçişlerinin bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.

“Klimalar Zatüreye Yol Açabilir!”

Birengel, klima kullanımının sıcaklıktaki artış ve vücuda alınan sıvı miktarındaki değişiklikler nedeniyle vücutta zafiyetler oluşturabileceğini belirtti. Klimalardan geçen lejyonella bakterisinin zatüreye neden olabileceğini söyleyen Birengel, terli bir şekilde klimanın karşısında durmanın kaçınılması gerektiğine işaret etti.

“İdeal Oda Sıcaklığı 18-21 Derece”

Birengel, şu bilgileri paylaştı:

“Klimanın en uygun çalışma sıcaklığının 18-21 derece olduğunu belirtmek isterim. Klimaya yakın oturanların sinüs mukozasının ödemine ve sinüzite yol açabilecek ani sıcaklık değişimlerine dikkat etmeleri önemlidir. Bu durum sadece ev klimaları için değil, araç klimaları için de geçerlidir. Ani sıcaklık değişimlerinden korunmak önemlidir.”

“Soğuk İçecekler ve Enfeksiyonlar”

Enfeksiyon hastalıklarına neden olan faktörler hakkında konuşan Birengel, soğuk içecek tüketiminin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini ve hijyenik olmayan ortamlarda hazırlanan içeceklerin bağırsak enfeksiyonlarına neden olabileceğini belirtti.

Birengel, tatil dönemlerinde artan kalabalık ortamlarda ve özellikle uluslararası uçuşlarda maske kullanımına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Mevsimlik Grip ve Korunma Önlemleri

Hava yoluyla seyahat eden farklı coğrafyalardan gelen kişilerin bir arada bulunmasının virüslerin yayılmasını kolaylaştırdığını belirten Birengel, bu nedenle uzun uçuşlarda kişisel korunma önlemlerinin önemli olduğunu dile getirdi.

Son olarak, Prof. Dr. Birengel, mevsimsel grip salgınının genellikle ekim-kasım aylarında başladığını ve mayıs sonuna kadar devam ettiğini, ancak son zamanlarda grip vakalarında bir artış olmadığını belirtti.

Related Posts

İran: Uranyum zenginleştirme faaliyetlerimizi sahip olduğumuz haklar doğrultusunda yürütüyoruz

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Fransız Le Monde dergisine verdiği röportajda, “Uranyum zenginleştirme faaliyetlerimizi, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) kapsamında sahip olduğumuz haklar doğrultusunda yürütüyoruz ve defalarca nükleer programımızın askeri bir amacı olmadığını vurguladık” dedi.

TBMM’deki salgın Ankara’ya yayıldı, vakalarda patlama yaşandı

Meclis’te 100’ün üzerinde vekil ve personelin hastanelik olmasıyla gündem olan ishal ve kusma vakalarında artış yaşandığı belirtildi. Özellikle Ankara alarma geçerken uzmanlar, yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle çoğalan bakteriyle virüslerin, su ve gıda kaynaklı enfeksiyonları tetikleyerek ishal ve kusma vakalarını artırdığı uyarısında bulundu.

CHP’li Suiçmez’den ‘Murat Çalık’ çağrısı

CHP’li vekil Sibel Suiçmez, tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Trump, Brezilya’ya yüzde 50 gümrük vergisi getirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Brezilya’dan yapılan ithalata yüzde 50 oranında gümrük vergisi getirdiğini açıkladı. Kararın gerekçesi olarak Jair Bolsonaro’ya yönelik süren dava ve iki ülke arasındaki adaletsiz ticaret ilişkisi gösterildi.

CHP’nin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinglerinin bugünkü durağı Sancaktepe

CHP’nin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinglerinin bugünkü durağı Sancaktepe

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.