Diyanet ilanı kızdırdı: İlahiyat fakülteleri isyanda… “Bu ısrar niye…”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4 Bin İmam Hatip Kadrosu Kararı Tartışma Yarattı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son günlerde ilan ettiği 4 bin imam hatip kadrosunun 1.500’ünün lise mezunu hafızlara ayrılması, kamuoyunda büyük bir tartışma yarattı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın geçen haziran ayında yaptığı “İlahiyat mezunları dışındakiler artık imam olamayacak” açıklamasına rağmen, bu kadro dağılımı kafa karışıklığına neden oldu.

“Nitelikli Din Görevlisi Yetiştirme Hedefi Zarar Görüyor”

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Maraş, Diyanet’in lise mezunlarına kadro açma kararını eleştirdi. Maraş, “İlahiyat fakülteleri varken lise mezunlarına görev vermek, nitelikli din görevlisi yetiştirme hedefini zedeliyor. Ayrıca hafızlık, toplumsal iletişim ve çağdaş sorunlara çözüm üretmek için yeterli değil” açıklamasında bulundu.

Siyasi Baskılarla Şekillenen Politikalar mı?

Prof. Dr. Maraş, atamaların bazı siyasi baskılarla şekillendiğini iddia etti. “Hafızlık eğitimi, imamlık görevi için tek başına yeterli değil. Diyanet, lise mezunlarını imam olarak atayarak siyasi çıkarlar doğrultusunda hareket ediyor” şeklinde konuştu.

Diyanet Akademileri Eğitim Yeterli mi?

Yeni atanan din görevlilerinin eğitim süreçlerini değerlendiren Prof. Dr. Maraş, Diyanet Akademileri’nde verilen eğitimi yetersiz bulduğunu dile getirdi. “Bu akademilerde ilahiyat fakültesinden akademisyen bulunmuyor. Eğitimler, çoğunlukla klasik dini anlayışı bugüne adapte etmekten uzak ve dogmatik bir yaklaşım sunuyor” ifadelerini kullandı.

İlahiyat Mezunları Neden Göz Ardı Ediliyor?

Diyanet’in, mevcut ilahiyat eğitimi yerine lise mezunlarını imam olarak atama ısrarı, ilahiyat fakültelerinin işlevselliğini sorgulamaya sevk etti. Maraş, “Bu politikalar, hem dini eğitim kalitesini düşürüyor hem de toplumsal sorumluluğu yüksek bir meslek olan imamlık için yetersiz bir zemin hazırlıyor” diyerek endişelerini dile getirdi.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

Hamile kadınlara hastalık bulaştıran parazit tehlikesi: ‘Yemeğe hazır’ marul yapraklarında tespit edildi

Avrupa’da yapılan yeni bir araştırma, “yemeğe hazır” olarak satılan paketlenmiş marullarda hamile kadınlar için risk oluşturabilecek tehlikeli bir parazitin izine rastladı. Tespit edilen Toxoplasma gondii, toksoplazmoz hastalığına yol açabiliyor.

İsrail savaşa milyarlarca dolar harcıyor… Günlük maliyet 200 milyon dolara çıkabiliyor

AMERİKAN Wall Street Journal gazetesi, İran’la çatışmanın İsrail’e ne kadar pahalıya mal olduğunu aktardığı analizde İran’daki hedefleri vurmak için binlerce kilometre uçan F-35 jetlerinden İran’ın füzelerini engellemeye çalışan savunma sisteminin önleme füzelerine kadar maliyetleri ortaya koydu.

Zeytinlik Yasası…Hekimlerden Muğlalı Köylülere Destek

Zeytinliklerin madenlere dönüştürülmesini kolaylaştıran yasa tasarısına tepkiler sürüyor! Türk Tabipler Birliği yönetimi de yasaya tepki veren Muğla’daki köylülere destek verdi. 

Ümit Özdağ’dan Mansur Yavaş’a teşekkür ziyareti

Ümit Özdağ’dan Mansur Yavaş’a teşekkür ziyareti

Dilek İmamoğlu: Hukuksuzluğun normalleştirilmesine izin veremeyiz

Dilek İmamoğlu, “Hukuksuzluğun normalleştirilmesine izin veremeyiz. Yaratılan adaletsiz düzenle tutuklananları, vicdanlara sığmayan uygulamalarla adeta cezalandırılan aileleri ve geleceği karanlıklara gömülmek istenen çocukları, gençleri yalnız bırakamayız.” diye konuştu.

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 8. gün: Netanyahu ‘Fordo’yu işaret etti, Trump İran’a saldırı kararı için ‘iki hafta’ süre verdi; İran’ın füze fırlatma sistemlerinin büyük kısmı vuruldu

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 8. gün: Netanyahu ‘Fordo’yu işaret etti, Trump İran’a saldırı kararı için ‘iki hafta’ süre verdi; İran’ın füze fırlatma sistemlerinin büyük kısmı vuruldu