Uzmandan ‘soğuk kahve’ uyarısı: Vücuttan su atımını hızlandırdığını

Yaz Aylarında Beslenme ve Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar ve Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Asya Naz Al’dan Yaz Aylarında Beslenme ve Cilt Bakımı Tavsiyeleri

Yaz aylarında güneşin etkilerinden korunmanın ve cilt sağlığının korunmasının önemi hakkında bilgi veren Dermatoloji Uzmanı Dr. Dündar, güneş kremleri ve nemlendiricilerin düzenli kullanımının önemine vurgu yaptı. Diyetisyen Al ise yazın artan sıvı kaybını dengelemek için su ve mineral desteğinin hayati olduğunu belirtti. Her iki uzman da beslenme düzenine dikkat etmenin ve cilt-saç sağlığını korumanın uzun vadede pek çok sağlık sorununu önleyebileceğine işaret etti.

”Cildinizi Güneşten Koruyun, Nemlendirmeyi Unutmayın”

Dr. Makbule Dündar, yaz aylarında güneş ışınlarının cilt için zararlı olabileceğine dikkat çekerek, güneş alerjisi, leke oluşumu gibi durumlar için en az SPF 50 koruma faktörlü güneş kremlerinin kullanılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, cilt kanseri öyküsü olan kişilerin UVA ve UVB ışınlarına karşı etkili güneş koruyucular seçmeleri gerektiğini belirtti.

”Günde En Az 2-3 Litre Su İçilmeli”

Dr. Dündar, yaz aylarında nemlendirici kullanımının ihmal edilmemesi gerektiğini ve cildin neme ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Likit nemlendiricilerin tercih edilmesi gerektiğini belirten uzman, aynı zamanda günde en az 2-3 litre su içilmesi gerektiğini söyledi ve retinoik asit içeren ürünlerin güneş hassasiyetini artırabileceğine dikkat çekti.

”Saçlarınıza Özel Yaz Bakımı Uygulayın”

Dr. Dündar, güneş, deniz ve havuzun saç sağlığını olumsuz etkileyebileceğine değinerek, yaz aylarında saç bakımına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Bitkisel yağlarla yapılan bakımların faydalı olabileceğini belirten uzman, saç dökülmeleri için glikan ve protein takviyelerinin kullanılabileceğini önerdi.

”Vücut Isısının Artmasıyla Su Kaybı Da Artıyor”

Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında vücut ısısının artmasıyla beraber sıvı kaybının da arttığını belirterek, günde en az 2.5-3 litre su içilmesi gerektiğini söyledi. Su içmekte zorlanan kişilere tatlandırılmış su öneren Al, aynı zamanda terleme ile kaybedilen minerallerin yerine konulması için mineral suyu tüketilmesini önerdi.

”Tatlı Meyvelerde Porsiyon Kontrolüne Dikkat”

Diyetisyen Al, meyve ve sebze tüketiminin önemine değinerek, özellikle yüksek şeker içeren meyvelerde porsiyon kontrolünün önemli olduğunu belirtti. Karpuz gibi meyvelerle birlikte peynir tüketmenin kan şekerini dengede tutabileceğini söyleyen Al, bu sayede açlık hissinin azalacağını ifade etti.

”Fast Food Tarzı Gıdalardan Uzak Durun”

Diyetisyen Al, sindirim sisteminin yaz aylarında daha fazla zorlandığına değinerek, yağlı ve fast food gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirtti. Probiyotik içerikli gıdaların sindirimi kolaylaştırabileceğini belirten Al, salatalara sirke eklemenin lezzeti artırabileceğini ve sindirimi destekleyebileceğini söyledi.

”Soğuk Kahveye Dikkat, Su Tüketimini Artırın”

Al, yaz aylarında gazlı içecek ve soğuk kahve tüketiminin artabileceğini belirterek, bu tür içeceklerin vücuttan su atımını hızlandırabileceğine dikkat çekti. Şekersiz veya sadece sütle hazırlanmış soğuk kahvelerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Al, bu tür içeceklerin her bardağı için bir bardak su tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Yürüyüş, 13 kanser türüne karşı koruyucu

Oxford Üniversitesi’nde yapılan kapsamlı bir araştırma, günlük yürüyüşün kanser riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu. 85 binden fazla kişinin verilerine dayanan çalışmaya göre, atılan adım sayısı arttıkça 13 farklı kanser türüne yakalanma riski düşüyor.

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.