Yılın ilk çeyreğinde 62 ülkeye araç ihracatı yapıldı

Otomotiv Endüstrisi İhracatı Yükselişte!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin verilerine göre, otomotiv endüstrisi 2024 yılının ilk çeyreğinde 9 milyar 494 milyon 202 bin dolarlık ürün ihraç etti. Bu rakamın yüzde 16,2’sini “eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar” ihracatı oluşturuyor.

Önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 düşüşle 1 milyar 705 milyon 908 bin dolardan 1 milyar 535 milyon 907 bin dolara gerileyen bu ihracat türü, yılın ilk çeyreğinde 62 ülkeye hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon satışı gerçekleştirdi.

Almanya Öne Çıkıyor

İhracatta Birleşik Krallık ilk sırada yer alırken, Almanya’da yüzde 241’lik bir artış gözlendi. Aynı dönemde Almanya’ya yapılan ihracat 67 milyon 569 bin dolardan 230 milyon 482 bin dolara yükseldi.

Slovenya ve İspanya’ya yapılan ihracatta ise azalış yaşanırken, İtalya’ya olan satışlar yüzde 41 düşüşle 154 milyon 558 bin dolara geriledi.

Avrupa Birliği Ülkeleri Ön Planda

En çok ihracat yapılan 10 ülkenin 8’i Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında yer alıyor. Fransa, Belçika, Avusturya, İrlanda ve Avustralya da hafif ticari araç-kamyon ihracatında önemli bir yer tutuyor.

Bu verilere göre, otomotiv endüstrisi ihracatında Avrupa Birliği ülkelerinin büyük bir rolü bulunuyor. Gelecek dönemlerde de ihracatta artışlar bekleniyor.

Related Posts

Çin-ABD ticaret savaşında yumuşama sinyali: İlk adım atıldı!

Çin, ABD’den ithal edilen bazı ürünlere yönelik gümrük vergilerinde muafiyet uygulayacağını açıkladı. Bu adım, iki ülke arasındaki ticaret savaşının etkilerini azaltmayı amaçlıyor ve iş dünyası tarafından olumlu karşılandı.

Geleceğin parlayan meslekleri belli oldu

İŞKUR’un 2024 İşgücü Piyasası Araştırması, önümüzdeki on yılın gözde mesleklerini ve istihdamda yön değiştiren trendleri gözler önüne serdi. Yazılım mühendisliği, yapay zekâ ve e-ticaret, geleceğin en parlak kariyer yolları arasında yer alıyor.

TOBB’dan ekonomi alarmı: Finansman zorluğu, artan maliyetler ve zirai don…

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 7 bölge toplantısında, 81 il ve 160 ilçeden gelen oda-borsa temsilcileri iş dünyasının sıkıntılarını dile getirdi. Finansmana erişim zorluğu, zirai don ve artan maliyetler öne çıkan sorunlar arasında yer aldı.

İstanbul’da kentsel dönüşümle yenilenen evlerde oturanlar geceyi güvenle geçirdi

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından, İstanbul’da kentsel dönüşümle yenilenen konutlarda yaşayanlar, geceyi evlerinde güven ve huzur içinde geçirdiklerini ifade etti.

Vanlı esnafın da çiftçinin de işi bitme noktasına geldi

Yozgatlı çiftçiye Vanlı esnaftan destek geldi. Esnaf, “çiftçi Yozgat gibi bir yerde eğer bu sesi çıkarıyorsa demek ciddi anlamda bir sıkıntı var” diye seslendi.

İstanbul depremi sonrası Çeşme otellerine talep arttı

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından eğitime verilen iki günlük ara, Çeşme’deki otellere talebi artırdı. ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge, vatandaşların moral tatili için bölgeye yöneldiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir